RADIO TELEVIZIJA SUBOTICA

RADIO TELEVIZIJA
SUBOTICA

Kultura

Festival u doba korone – počeo „Desire 2020“

Marijana Tolimir | 24. novembar 2020. | 12:49 | Kultura

Festival u doba korone – počeo „Desire 2020“

Uprkos brojnim poteškoćama i odlaganju, kao i izmenama repertoara, počeo je još jedan Festival savremenog pozorišta „Desire“. Pod motom life, odnosno život, festival je otvorila premijera predstave „Poetika gledanja“ pozorišta „Kostolanji Deže“ u režiji Andraša Urbana. Po rečima Urbana, iako su pojedine predstave izostale, uspeli su da usklade program i održe festival u izuzetno teškim uslovima.

Biće odigrano deset predstava, a još čekaju na dve. Kako navodi Urban, otkazivale su se iz različitih razloga, a na kada je trebalo da bude odigrana otkazana je i predstava „Kretanje“ zbog bolesti jednog člana.

Na repertoaru su još predstave „Seljačka opera“ u režiji Atile Keresteša, „Upotreba čoveka“ u režiji Borisa Liješevića, Grad teatara Budva i „Jugojugoslavija“ u režiji Bon Parka, „Keva performans“ autora Marka Milića i u izvođenju Jelene Vuksanović, „Predsednice“  u režiji Jene Maričić,  „Noćni pisac“ u režiji Jana Fabra,  „Nije to to“  - Studije Fausta po tekstu Simone Semenič u režiji Tomi Janežiča  „Ernelini kod Farkaševih“ , „Kalmanov dan“ i „Jedan procenat indijanac“ u režiji Sabolča Hajdua (Ansambl „Latokep“ Budimpešta).

Ostale vesti iz ove kategorije