RADIO TELEVIZIJA SUBOTICA

RADIO TELEVIZIJA
SUBOTICA

Sport

Rekreativnim sportom do boljeg zdravlja nacije

Sanda Mileusnić | 9. decembar 2020. | 12:36 | Sport

Rekreativnim sportom do boljeg zdravlja nacije

U okviru akcije „Aktivna Srbija 2020-2030“ koja za cilj ima promociju rekreativnog bavljenja sporta među najširom populacijom, Suboticu su posetili delegati nacionalne Asocijacije „Sport za sve“ koji su sa subotičkim čelnicima iz oblasti sporta razgovarali o planovima za realizaciju  projekta na lokalnom nivou.

Po rečima Branka Vujovića, predsednika Asocijacije "Sport za sve" Srbije,  Subotica je grad školskog i rekreativnog sporta, zbog čega su odabrali da baš ovaj grad među prvima posete, ojačaju saradnju i dogovore realizaciju aktivnosti koje su previđene planom i programom Asocijacije u narednih deset godina.

Kako je objasnila Merima Kulić, sekretarka Gradskog saveza "Sport za sve", ovom prilikom su dobili paket rekvizita, koji će u velikoj meri pomoći uspešnoj realizaciji programskih aktivnosti koje se sprovode tokom godine, a koje se odnose na masovan, radnički i sport u mesnim zajednicama.

Sastanku je prisustvovala i Nataša Aleksić, članica Gradskog veća zadužena za oblast sporta i omladine, koja se zahvalila Asocijaciji na poseti i donaciji sportskih rekvizita.

- Zajednički zaključak do kojeg smo došli je da kroz sportske aktivnosti želimo da motivišemo što veći broj građana da se rekreativno bave sportom, jer su vreme u kojem živimo i sedalni način života, postavili rekreativni sport kao prioritet za očuvanje mentalnog i fizičkog zdravlja građanstva - poručila je Aleksić.

Tekst je objavljen u okviru projekta "Sportvizija", koji je  sufinansiran sredstvima Ministarstva kulture i informisanja Republike Srbije. Njegov sadržaj ne odražava nužno zvaničan stav sufinansijera.

Ostale vesti iz ove kategorije