RADIO TELEVIZIJA SUBOTICA

RADIO TELEVIZIJA
SUBOTICA

Društvo

Objekti Apoteke Subotica zvanično izdati „Galen pharmu“

Marijana Tolimir | 29. decembar 2020. | 13:06 | Društvo

Objekti Apoteke Subotica zvanično izdati „Galen pharmu“

Potpisivanjem ugovora između direktorke Apoteke Subotica, Jasmine Vukše, i direktora Apotekarske ustanove „Galen pharm“, Veljka Dželetovića, ozvaničeno je izdavanje poslovnih prostora dvadeset gradskih apoteka u narednih petnaest godina. Kako je istaknuto, problem subotičke apoteke rešen je na najbolji način, uz očuvanje svih radnih mesta -od ukupno 72 zaposlena, 62 će preuzeti „Galen“, dok deset ostaje u Apoteci Subotica u dva prodajna objekta.

Gradonačelnik Subotice, Stevan Bakić, naglasio je da je primarni cilj bilo da se vodi računa o interesima grada, ali da je najbitnije bio status zaposlenih. Gradonačelnik je podsetio da je ukupan dug apoteke nešto više od 158 miliona dinara , od čega na robu i lekova otpada više od 155 miliona. Postignut je dogovor sa 13 dobavljača koji potražuju većinu duga – 153 miliona, koji će Grad otplatiti na rate, dok će ostatak duga isplatiti u celosti.

Objekti Apoteke Subotica izdati su po početnoj ceni od 1.071.398 dinara mesečno, budući da je „Galen pharm“ bio jedini učesnik na javnom nadmetanju koji je ispunio uslove oglasa.

Ostale vesti iz ove kategorije