RADIO TELEVIZIJA SUBOTICA

RADIO TELEVIZIJA
SUBOTICA

Društvo

Bakić: Završetak ključnih investicija sledeće godine

Marijana Tolimir | 29. decembar 2020. | 13:31 | Društvo

Bakić: Završetak ključnih investicija sledeće godine

Sumirajući godinu na izmaku, gradonačelnik Subotice, Stevan Bakić, istakao je lokalna samouprava uprkos teškoj godini i pandemiji uspela da realizuje brojne investicije, poput rekontrukcije dela centralnog trga i izgradnje fontane. Ulagalo se i u studentske domove i škole, a počela je rekontrukcija Doma „Kolevka“.

Kako je gradonačelnik naglasio, jedan od najvećih izazova bila je finansijska stabilnost budžeta, s obzirom na to da je Grad gubio čak 150 miliona dinara očekivanih prihoda na mesečnom nivou. Uprkos svim problemima, uspeli su da stabilizuju gradsku kasu, a pomoć je stigla i od Vlade Srbije.

Govoreći o godini pred nama, Bakić je rekao da će ona biti godina očekivanja,ali da će po pitanju investicija dve ključne biti završene – zgrada Narodnog pozorišta i Akva-park sa spa centrom na Paliću.

Gradonačelnik se osvrnuo i na budžet Grada za 2021. godinu za koji je rekao da je odgovorno i racionalno planiran, te da su se očuvala ključna ulaganja. Ipak, kako je istakao, najponosniji je na oblast socijalne zaštite, koja nije pretrpela ni jednog momenta. Bakić je kazao i da mu je posebno drago što je preusmeravanje novca od dočeka nove godine za lečenje dece, naišlo na pozitivnu reakciju u javnosti.

Ostale vesti iz ove kategorije