RADIO TELEVIZIJA SUBOTICA

RADIO TELEVIZIJA
SUBOTICA

Društvo

U Subotici bez organizovanog dočeka, ali uz dnevne žurke

Sanda Mileusnić | 30. decembar 2020. | 12:21 | Društvo

U Subotici bez organizovanog dočeka, ali uz dnevne žurke

Pitanje koje prati kraj godine – „Gde ćeš za Novu?“ ove 2020. postavljali smo nešto ređe nego ranijih godina, a pored epidemije koronavirusa, restriktivnih mera kriznog štaba i straha za zdravlje i euforija oko ispraćaja stare godine pala je u drugi plan. Subotičani koje smo anketirali uglavnom će Novu godinu dočekati u krugu porodice i prijatelja, a ima i onih koji će slaviti preko dana u subotičkim kafićima.

Krizni štab je u ponedeljak doneo odluku koja je razrešila dileme – ugostitelji poslednjeg dana decembra i prvog janurara mogu da rade do 18 časova, a organizovane proslave dočeka niti reprize nisu dozvoljene.

Naša ekipa kontaktirala je deset subotičkih ugostitelja koji tradicionalno organizuju dnevni doček Nove godine, dok su neki od ispraćaja godine na izmaku odustali i sutra planiraju da rade uobičajeno, drugi su putem društvenih mreža obavestili goste da će žurke biti.  Rezervacije se uveliko primaju, ali u većini lokala će se moći ući i bez ostavljenog stola. U razgovoru sa ugostiteljima saznali smo i da će se sva slavlja završiti do 18 časova, te da uveče neće raditi.

Početak žurki razlikuje se od kafića do kafića, ali većina sutrašnjih okupljanja krenuće oko podneva, a potvrđeno nam je da će u dva lokala biti živa muzika, dok će u ostalima DJ biti zadužen za dobro raspoloženje.

Ostale vesti iz ove kategorije