RADIO TELEVIZIJA SUBOTICA

RADIO TELEVIZIJA
SUBOTICA

Zdravstvo

Situacija i dalje vanredna, ali smanjuje se broj aktivno obolelih od korone

Redakcija TV Subotica | 13. januar 2021. | 10:07 | Zdravstvo

Situacija i dalje vanredna, ali smanjuje se broj aktivno obolelih od korone

Situacija se i dalje ocenjuje kao vanredna kada je u pitanju korona virus, kako u Subotici, tako i u Severnobačkom okrugu. Ipak, ohrabjujuć je podatak da se broj aktivno obolelih u našem gradu smanjuje iz nedelje u nedelju — trenutno ih je 808, dok  je na vrhuncu ovog talasa epidemije, sredinom decembra, bilo oko 3.000. Opadaju brojke i na nivou okruga, trenutno su  1.023 osobe inficirane koronom.

Vakcinacija će doneti poboljšanje, ali to se neće dogoditi preko noći. I dalje treba da se pridržavamo svih mera, da nosimo maske, često peremo ruke,  izbegavamo gužve i držimo fizičku distancu.

Građani Srbije koji žele da se vakcinišu od ponedeljka imaju mogućnost da se prijave preko portala eUprava. Do sada je na ovaj način interesovanje za vakcinisanje iskazalo više od 100.000 ljudi. Od sutra, kako je najavljeno, biće otvoren kontakt centar i zainteresovani će moći da se prijave i putem telefona.  O terminu i mestu vakcinacije građani će biti obaveštavani putem mejla ili SMS poruke, u zavisnosti od prioriteta imunizacije koji definiše Institut za javno zdravlje „Dr Milan Jovanović Batut“.  

Ostale vesti iz ove kategorije