RADIO TELEVIZIJA SUBOTICA

RADIO TELEVIZIJA
SUBOTICA

Društvo

Nakon mesec dana, školarci se vraćaju u klupe

Redakcija TV Subotica | 15. januar 2021. | 13:17 | Društvo

Nakon mesec dana, školarci se vraćaju u klupe

Nakon jednomesečnog raspusta, školarci se u ponedeljak, 18. januara vraćaju u školske klupe, po modelu koji je  bio primenjivan  od 1. septembra prošle godine. Učenici nižih razreda osnovnih škola će nastavu pohađati svaki dan, a viši razredi svaki drugi dan, dok će srednjoškolci u klupama biti svake druge nedelje. Subotičke obrazovne ustanove su spremne za nove izazove. U OŠ „Kizur Ištvan“ kažu da je veoma važno da se deca vrate u školske klupe, da ne izgube kontakt sa vršnjacima, a rad će organizovati kao i u prvom polugodištu.

I u  Ekonomskoj srednjoj školi „Bosa Milićević“ je sve spremno za drugo polugodište, a đaci će nastavu pohađati po kombinovanom modelu. Detaljno dezinfikovanje cele škole vršiće se više puta dnevno, a biće pojačana i dežurstva, tako da će se uvek paziti da se mere maksimalno poštuju.

Član Gradskog veća zadužen za oblast obrazovanja i kulture Miloš Nikolić kaže da je dosadašnje iskustvo  pokazalo da škole i fakulteti ipak nisu  mesta gde je prisutna veća transmisija korona virusa, pa drugo polugodište može početi po modelu iz prvog.

Ukoliko ne bude bilo pogoršanja epidemiološke situacije, naš sagovornik kaže da nema razloga da se mala matura ne održi, što je pre dva dana potvrdio i ministar prosvete Branko Ružić, ali će đaci u svakom slučaju biti blagovremeno obavešteni.

Ostale vesti iz ove kategorije