RADIO TELEVIZIJA SUBOTICA

RADIO TELEVIZIJA
SUBOTICA

Zdravstvo

Počeo sa radom punkt u Novoj opštini - interesovanje za vakcinu veliko

Sanda Mileusnić | 21. januar 2021. | 10:58 | Zdravstvo

Počeo sa radom punkt u Novoj opštini -  interesovanje za vakcinu veliko

Masovna imunizacija na najvećem punktu u gradu, Novoj opštini, počela je jutros u osam časova. U redu za vakcinu mahom su stajali stariji građani koji su po prijavi na portalu e-Uprava  dobili svoj termin. Sa nekima od njih pričali smo nakon što su primili prvu dozu vakcine „Sinofarm“, a kako nam kažu svi se osećaju dobro i srećni su što će konačno moći bezbrižno da žive, bez straha od korone.

U Novoj opštini istovremeno rade tri tima, pre same vakcinacije lekari uzimaju detaljnu anamnezu pacijenata o ranijih alergijama, akutnim stanjima i hroničnim oboljenjima, a kako dr Verica Dronjak ističe, do sada se kod nikog nisu ispoljila neželjena dejstva vakcine.

Iz Doma zdravlja poručuju da je odziv građana izuzetno visok, planirano je da tokom današnjeg dana vakcinu primi 432 pacijenta, a već za prvih sat i po vremena rada, vakcinisano ih je više od osamdeset. Iako na punkt dolaze građani i mimo rasporeda, za sada sve protiče u najboljem redu.

Nakon početnih 2100 doza Sinofarma, Subotica je tokom noći dobila još 2100 doza kineskog proizvođača. Vakcinacija u Novoj opštini obavlljaće se svakog dana od 8 do 18 časova.

Ostale vesti iz ove kategorije