RADIO TELEVIZIJA SUBOTICA

RADIO TELEVIZIJA
SUBOTICA

Zdravstvo

Vakcinisano 2900 Subotičana, interesovanje ne jenjava

Sanda Mileusnić | 25. januar 2021. | 13:44 | Zdravstvo

Vakcinisano 2900 Subotičana, interesovanje ne jenjava

Interesovanje Subotičana za vakcinaciju protiv korona virusa i tokom vikenda bilo je izuzetno veliko, za dva dana Sinofarmovu vakcinu primilo je njih 1570, što je za 706 osoba više nego što je bilo predviđeno planom imunizacije dobijenim od e-Uprave. Slika od subote i nedelje nastavlja se i prvog radnog dana ove sedmice, a građani koje smo zatekli u redu ispred punkta na Novoj opštini kažu da se čeka oko dvadeset minuta.

Neželjena dejstva vakcine do sada nisu zabeležena, a svi se nakon dobijene doze obavezno zadržavaju još petnaestak minuta radi praćenja zdravstvenog stanja. Kako jedna od lekarki na punktu, Marija Stamenković  ističe, javljaju se i pacijenti koji zbog kontraindikacija ne mogu da prime vakcinu.

Oni koji su upravo vakcinisani rekli su nam da se dobro osećaju.

Na punktu za vakcinaciju zatekli smo i zamenika gradonačelnika, Imre Kerna.

Od početka masovne imunizacije vakcinisano je 2900 Subotičana, od čega 945 više nego što je bilo planirano.Kako bi se sve odvijalo bez zastoja, povećan je  broj medicinskih timova koji je angažovan na vakcinaciji, a ambulanata u Kumičićevoj pretvorena je u punkt za one građane koji dolaze bez poziva i termina.

Iz rukovodstva Doma zdravlja poručuju i da za sada ima dovoljno vakcina.

Vakcinu je primilo i više od 300 zdravstvenih radnika.

Ostale vesti iz ove kategorije