RADIO TELEVIZIJA SUBOTICA

RADIO TELEVIZIJA
SUBOTICA

Društvo

Škole slave Svetog Savu

Sanda Mileusnić | 27. januar 2021. | 13:58 | Društvo

Škole slave Svetog Savu

Školska slava, Sveti Sava obeležava se u školama širom zemlje, a mi smo posetili onu koja nosi ime upravo po najvećem srpskom prosvetitelju – OŠ „Sveti Sava“. Proslava koja je ove godine bila nešto skomnija i sa manjim brojem dece i gostiju, protekla je uz neizostavnu  himnu Svetom Savi, a đaci su pripremili kratak kulturni program.

Osim školske slave, OŠ „Sveti Sava“ danas je obeležila i Dan škole. Kako direktor, Novica Pavlović napominje trenutna epidemiološka situacija uslovila je znatno kraći program bez dodele priznanja najuspešnijim učenicima.

Počasni gost školske slave bio je i gradonačelnik Stevan Bakić koji je čestitao praznik učenicima i nastavnom osoblju, a takođe je i podsetio da je lokalna samouprava u protekle četiri godine uložila 500 miliona dinara u subotičke škole, od čega oko devet miliona u centralni objekat OŠ „Sveti Sava“ na Aleksandrovu i još 4,6 miliona u odeljenje na Bikovu.

Osim kulturnog dela programa, nije izostao ni onaj slavski -  sveća, žito i kolač. Za kuma slave ove godine izabran je Slobodan Milošević.

Ostale vesti iz ove kategorije