RADIO TELEVIZIJA SUBOTICA

RADIO TELEVIZIJA
SUBOTICA

Društvo

Budući pekari, poslastičari i kuvari učili od Saše Mišića

Sanda Mileusnić | 29. januar 2021. | 13:45 | Društvo

Budući pekari, poslastičari i kuvari učili od Saše Mišića

Učenici Hemijsko-tehnološke škole koji se obrazuju za pekara i poslastičara imali su priliku da saznaju tajne zanata, kao i da dobiju  praktične savete od vrhunskog stručnjaka za gastronomiju i poznatog kuvara Saše Mišića. Njegovom predavanju pristustvovalo je 15 đaka koji su nam rekli da se nadaju da će od Saše naučiti neki dobar recept.

Kako Saša priča, otvoren je za sva pitanja budućih mladih kolega, a tok samog predavanja zavisi od njihovog interesovanja  i želje za učenjem. Pokušaće da im prenese realno stanje u ugostiteljstvu, odnosno šta je ono što ih čeka nakon što završe školu. Izazovi ugostiteljstva  veoma su veliki jer se sve veoma brzo menja, mnogo se radi, ali ima tu i prednosti, dodaje Saša.

Iz Hemijsko-tehnološke škole poručuju kako  je velika čast što je veoma cenjen stručnjak iz oblasti ugostiteljstva odlučio da poseti baš njih.

Nakon pekara i poslastičara, Saša je održao još jedno predavanje za učenike Srednje ekonomske škole „Bosa Milićević“ koji se školuju za kuvara, konobara i turističko-hotelijerskog tehničara. Predavanje za srednjoškolce samo je deo emisije Turist Expert koju Saša Mišić snima u našem gradu, a koja treba da prikaže celokupnu gastronomsku i turističku ponudu Subotice i Palića.

Ostale vesti iz ove kategorije