RADIO TELEVIZIJA SUBOTICA

RADIO TELEVIZIJA
SUBOTICA

Društvo

Od ponoći bez PCR testa i karantina iz Mađarske u Srbiju

Redakcija TV Subotica | 3. februar 2021. | 11:53 | Društvo

Od ponoći bez PCR testa i karantina iz Mađarske u Srbiju

Mađarsko-srpska granica će od ponoći ponovo biti prohodna bez obaveze PCR testa i karantina, objavio je na svom Fejsbuk profilu Ištvan Pastor, predsednik Saveza vojvođanskih Mađara i Skupštine Vojvodine nakon razgovora sa predsednikom Srbije, prenosi portal subotica.com.

Kako se navodi u objavi, Pastor i Vučić su skoro sat vremena razgovarali o prelazu granice i drugim važnim temama. Bilo je reči i o gorućem pitanju ilegalne migracije, nakon čega je predsednik Srbije obećao da će preduzeti strogu akciju protiv migranata, kao i organizatora njihovih putovanja, kako bi mogli da okončaju brojne situaciju sa kojima se svakodnevno suočavaju ljudi koji žive u blizini granice. Na sastanku je bilo reči i o razvoju turizma na Paliću, a razgovarali su i o mađarskim ulaganjima u sportsku infrastrukturu.

Vučić je na svom instagram profilu naveo da Srbi i Mađari nikada u svojoj istoriji nisu imali tako dobre odnose, kao sada i dodao da je tokom razgovora bilo reči i o više važnih projekata koji se tiču Subotice i okolnih opština.

Izvor: subotica.com

Ostale vesti iz ove kategorije