RADIO TELEVIZIJA SUBOTICA

RADIO TELEVIZIJA
SUBOTICA

Društvo

Sva javna preduzeća planiraju dobitak, osim „Subotica-transa“

Marijana Tolimir | 4. februar 2021. | 12:13 | Društvo

Sva javna preduzeća planiraju dobitak, osim „Subotica-transa“

Programi 12 javnih i javno komunalnih preduzeća i dva društva sa ograničenom odgovornošću usvojeni su većinom glasova na redovnom, 6. zasedanju Skupštine grada. U ovoj godini svi planiraju dobitak, osim JP „Subotica-trans“, koje je, kako je obrazložio gradonačelnik Stevan Bakić, najteže pogođeno promenom tržišnih uslova koje je izazvala pandemija.  Bakić je istakao da će grad omogućiti održivost svih linija i izrazio nadu da će se u drugoj polovini godine poboljšati situacija što će ovom preduzeću omogućiti da nadoknadi gubitke.

Gradonačelnik je pohvalio rad javnih i javno komunalnih preduzeća u otežanim uslovima, naglasivši da su uprkos teškoj godini sačuvali likvidnost, solventnost i što je najvažnije, sva radna mesta.  Pohvale na račun rada stigle su i iz redova koalicionih partnera, Saveza vojvođanskih Mađara.

Pohvale na račun programa javnih preduzeća stigle su i od odbornika iz redova opozicionog Pokreta građanske Subotice, koji su imale primedbu na budžet za ekologiju iz kog se većinskim delom finansira rad Regionalne deponije.

Osim programa rada javnih i javno komunalnih preduzeća, odobrnicu su danas odlučivali i o nekoliko planova detaljne regulacije, kategorizaciji opštinskih puteva i ulica, a na mesto Art bioskopa „Lifka“ umesto Gordane Guberinić, kojoj je istekao mandat, imenovan je Aleksandar Toković.

Ostale vesti iz ove kategorije