RADIO TELEVIZIJA SUBOTICA

RADIO TELEVIZIJA
SUBOTICA

Društvo

Radnici sa iskustvom moći će da dobiju sertifikate

Marijana Tolimir | 5. februar 2021. | 12:31 | Društvo

Radnici sa iskustvom moći će da dobiju sertifikate

Politehnička škola u Subotici biće jedna od 22 stručne škole u kojima će ovog proleća biti pilotiran postupak prizanavanja prethodnog učenja. To praktično znači da će ova škola biti verifikovana da izdaje sertifikate građevinskim radnicima koji imaju znanja i veštine koje su stekli kroz životno iskustvo, ali nemaju zvaničnu diplomu. Takođe, Politehnička škola moći će i da organizuje obuke za radnike koji ne žele da upisuju srednju stručnu školu kao odrasli, već će moći na alternativan način da steknu kvalifikacije.

Na obuci koja je ove nedelje organizovana u Subotici, nastavnici iz Politehničke škole su, zajedno sa kolegama iz Tehničke škole iz Vlasotinca pripremali pilotiranje postupka priznavanja prethodnog učenja – za zidare, armirače, resare i rukovaoce građevinskom mehanizacijom.

Projekat Razvoj integrisanog sistema nacionalnih kvalifikacija, za koju je Evropska unija donirala 1,38 miliona evra, pruža podršku Ministarstvu prosvetada uredi sistem kvalifikacija, poveže kvalifikacije sa tržištem rada i da uspostavi sistem priznavanja prethodnog učenja.

Ostale vesti iz ove kategorije