RADIO TELEVIZIJA SUBOTICA

RADIO TELEVIZIJA
SUBOTICA

Društvo

Žena koju je napao čopor pasa u stabilnom stanju

Sanda Mileusnić | 17. februar 2021. | 12:35 | Društvo

Žena koju je napao čopor pasa u stabilnom stanju

Pedesetpetogodišnja žena koju je juče  na parkingu ispred Kuće zdravlja napao čopor pasa lutalica, nalazi se na odeljenju hirurgije Opšte bolnice Subotice i njeno stanje je trenutno stabilno, iako je zadobila teške povrede. Napad se dogodio u ranim jutarnjim časovima kada je N.P. dolazila na posao,  a kako direktor bolnice, dr Slobodan Puškar pojašnjava, njoj je pružena sva neophodna medicinska pomoć, a povrede nisu bile opasne po život.

Povređenu sugrađanku je obišao i gradonačelnik Stevan Bakić. On je istakao da ga je nemili događaj veoma zabrinuo, jer i pored toga što Grad mnogo ulaže u problem rešavanja pasa lutalica, ovakve nesreće se i dalje dešavaju. Bakić je apelovao na sve građane da ukoliko primete kretanja pasa lutalica o tome obaveste nadležne službe, te da nikako ne deluju sami, kao i na vlasnike da ne napuštaju svoje pse i time ugrožavaju bezbednost drugih.

Svesni problema, iz Sekreterijata za komunalne poslove poručuju da u saradnji sa Zoohigijenom, a u okviru zakonskih odredbi  intenzivno rade na smanjenju broja pasa lutalica na teritoriji Grada.

Dok iz lokalne samouprave apeluju na odgovorno vlasništvo, iz budžeta Grada  je za dve godine isplaćeno gotovo deset miliona dinara na osnovu naknade štete zbog ujeda pasa: 2019. godine 7,1 miliona, a 2020. 3,3 miliona dinara.

Ostale vesti iz ove kategorije