RADIO TELEVIZIJA SUBOTICA

RADIO TELEVIZIJA
SUBOTICA

Društvo

Hemiijsko-tehnološka škola postaje trening centar za dualno obrazovanje

Sanda Mileusnić | 25. februar 2021. | 11:58 | Društvo

Hemiijsko-tehnološka škola postaje trening centar za dualno obrazovanje

Ministarstvo prosvete akreditovaće 12 trening centara za dualno obrazovanje, od kojih će jedan biti u Subotici, u Hemijsko-tehnološkoj školi, najavila je pomoćnica ministra prosvete Garbijela Grujić prilikom sastanka sa direktorima srednjih škola Severnobačkog okruga.

Hemijsko-tehnološka škola u narednoj godini planira upis đaka u devet odeljenja, među kojima su  i novi obrazovni profili po dualnom modelu: prehrambeni tehničar, vinar vinogradar i modelar odeće. Kako direktor škole, Nikola Matković napominje, radi se o četvorogodišnjim smerovima, a iskustvo iz prethodnih godina pokazuje da je dualno obrazovanje veoma atraktivno budućim učenicima.

Iz lokalne samouprave poručuju da je Subotica jedan od pionira dualnog obrazovanja, i ističu da Grad stimuliše ovaj vid školovanje tako što daje stipendije za 30 đaka koji pohađaju dualne smerove.

U našem gradu se po dualnom modelu đaci obrazuju u četiri škole: Ekonomska srednja škola “Bosa Milićević”, Tehnička škola “Ivan Sarić”, Politehnička škola i Hemijsko-tehnološka škola.

Ostale vesti iz ove kategorije