RADIO TELEVIZIJA SUBOTICA

RADIO TELEVIZIJA
SUBOTICA

Društvo

Učenici Politehničke škole postavljaju krov

Sanda Mileusnić | 25. februar 2021. | 13:37 | Društvo

Učenici Politehničke škole postavljaju krov

Učenici Politehničke škole, smera operater osnovnih građevinskih radova, ovih dana rade na krovu školskog objekta  u Harambašićevoj. Prave konstrukciju, postavljaju crep, a radovi se polako bliže kraju, pa se nadaju da će već koliko danas zgrada biti u potpunosti pod krovom.

Naša ekipa razgovarala je sa učenicima drugog razreda, koji su učestvovali u radnoj akciji. Kažu da im ovo nije prvi krov, iskustva sa zidarstvom već imaju, a zadovoljni su i kako posao napreduje.

U drugi razred smera zidar ide i jedna devojka -  Antonija Takač, koja je,  iako se pomalo boji visine, izašla  na krov u čemu su joj pomogle kolege iz odeljenja.

Kako profesor Slavko Duvnjak dodaje, ovo odeljenje školuje se po dualnom modelu,  postavljanje krova deo je njihove praktične nastave, koju inače rade u subotičkim kompanijama, a crep koji su postavili donacija je Potisja Kanjiža.

Duvnjak napominje da je ovo zanimanje, koje zapravo obuhvata četiri zanata u jednom: zidar, tesar, armirač i betonirac, izuzetno deficitarno, te da je prilika za zaposlenje nakon trogodišnjeg školovanja izuzetno velika.

Ostale vesti iz ove kategorije