RADIO TELEVIZIJA SUBOTICA

RADIO TELEVIZIJA
SUBOTICA

Sport

Dobri rezultati rvača Spartaka

Vlado Šućur | 29. mart 2021. | 12:46 | Sport

Dobri rezultati rvača Spartaka

Posle dobrih nastupa seniora na šampionatu Vojvodine mlađe kategorije Rvačkog kluba Spartak prikazale su kvalitetne borbe u okviru Prvenstva Vojvodine za uzrast juniora i pionira do petnaest godina Grčko rimskim stilom kako u muškoj tako i u ženskoj konkurenciji.

Prvenstvo je održano u nedelju u Hali sportova u Dudovoj šumi a tehnička organizacija poverena je RK Spartak. Takmičari najtrofejnijeg kluba u zemlji ostvarili su odlične rezultate u veoma kvalitetnoj konkurenciji juniora. Albert Čupak osvojio je prvo mesto, Marko Kopunović i Uroš Krstin drugo a mesta broj tri stigli su Geza Gazdag i Dario Čupić. Spartakovi rvači su bili posebno dominantni u kategoriji do 87 kg gde su se na postolju našli i Čupak i Čupić dok je Uroš Krstin potvrdio velike ambicije kao i da dobri rezultati sa seniorskog šampionata nisu slučajnost.

Spartak je u ekipnoj konkurenciji zauzeo drugo mesto pa je trener juniora Kristijan Farago mogao da bude zadovoljan. U konkurenciji dečaka do 15 godina u različitim težniskim kategorijama prva mesta osvojili su Dominik Sente i Mustafa Pitić, drugo Nebojša Obradović a treća Rajmond Paroci, Branko i Boško Mijušković kao i Mihajlo Maksimović a Spartak je ponovo bio najbolji ekipno dok su Spartakove devojke jedno drugo i tri treća mesta. Najbolja je bila Kontra Tunde na drugoj mestu dok su se na trećem našle Kontra Beata, Natalija Udvari i Melanija Miklenović. I pored dobrih rezultata u klubu uvek teže višim dostignućima za koja je neophodan dobar rad na treninzima ali i više mečeva tokom sezone, kako na domaćoj tako i na međunarodnoj sceni što je tokom prethodne sezone nedostajalo.

Trener seniorske ekipe Stojan Štefanek je nedelju dana nakon uspeha svojih pulena pažljivo ispratio napredak mlađih kategorija. Najtalentovanije među njima već uključuje u rad prve ekipe i rezultati nisu izostali.

Ostale vesti iz ove kategorije