RADIO TELEVIZIJA SUBOTICA

RADIO TELEVIZIJA
SUBOTICA

Privreda

Kovid negativno uticao i na taksiste

Nikola Bulatović | 13. april 2021. | 12:00 | Privreda

Kovid negativno uticao i na taksiste

Pandemija korona virusa teško je pogodila i taksi prevoznike. Najveću krizu  su osetili prošle godine, u vreme vanrednog stanja, kada je kretanje bilo svedeno na minimum. Posledice, kažu, osećaju i danas. Obim posla je opao za oko 50%, pad se najviše oseti u noćnoj smeni, zbog čega su morali da se reorganizuju.

Kako navode iz taksi udruženja, dodatni izazov predstavljalo je prilagođavanje epidemiološkim merama. Vozila dezinfikuju posle svake vožnje, nose maske, a putnicima  preporučuju da sede na zadnjem sedištu. Iako su u početku pandemije Subotičani izbegavali vožnju taksijem zbog straha da se ne zaraze, pridržavanje propisanih mera uticalo je da se osećaju sigurnije.

Iako je trenutno situacija bolja nego što je bila, promet  je znatno manji nego prethodnih godina, a dodatne probleme, pored smanjenog obima posla, stvaraju i visoki troškovi.

Nadu da će se broj vožnji povećati, taksistima donosi leto, kada se ljudi više kreću. Takođe, uzdaju se da će i proces imunizacije doneti očekivane rezultate, a sa njima i veći broj putnika.

Ostale vesti iz ove kategorije