RADIO TELEVIZIJA SUBOTICA

RADIO TELEVIZIJA
SUBOTICA

Privreda

Za zapošljavanje i javne radove 42 miliona dinara subvencija

Redakcija TV Subotica | 6. maj 2021. | 08:42 | Privreda

Za zapošljavanje i javne radove 42 miliona dinara subvencija

Pokrajinski sekretarijat za privredu i turizam raspisao je tri nova konkursa u oblasti zapošljavanja, u ukupnom iznosu od 42 miliona dinara. Reč je o javnim pozivima za dodelu subvencija za samozapošljavanje, za dodelu subvencija poslodavcima za zapošljavanje nezaposlenih lica i za finansiranje sprovođenja javnih radova na teritoriji AP Vojvodina.

Javni poziv za dodelu subvencija za samozapošljavanje raspisan je na 15 miliona dinara, a subvencije će se dodeljivati nezaposlenim licima sa evidencije Nacionalne službe za zapošljavanje, u jednokratnom iznosu od 250.000 dinara, odnosno 270.000 dinara osobama sa invaliditetom.

Za subvencije poslodavcima za zapošljavanje nezaposlenih lica predviđeno je 22 miliona dinara, a poslodavac može podneti samo jedan zahtev u jednokratnom iznosu od 250.000 dinara po zaposlenom.

Za finansiranje sprovođenja javnih radova obezbeđeno je pet miliona dinara, a konkurs je namenjen socijalnim i humanitarnim delatnostima, za održavanje javne infrastrukture, zaštitu životne sredine, kulturnim i turističkim delatnostima.

Konkursi su otvoreni do 20 maja, a sve dodatne informacije mogu se naći na sajtu www.spir.vojvodina.gov.rs, besplatnim pozivom kontakt centra na broj 0800-021-027, kao i na mobilnoj aplikaciji koja je odnedavno dostupna.

Ostale vesti iz ove kategorije