RADIO TELEVIZIJA SUBOTICA

RADIO TELEVIZIJA
SUBOTICA

Turizam

Prvi biciklisti stigli na odmorište u Šupljaku

Sanda Mileusnić | 10. maj 2021. | 09:53 | Turizam

Prvi biciklisti stigli na odmorište u Šupljaku

Odmorište za bicikliste u Šupljaku, tokom vikenda je imalo prve posetioce. Grupa od nekoliko desetina zaljubljenika u prirodu i cikloturizam krenula je od Vodotornja na Paliću i na adresi Ludaški šor 26 napravila kratku pauzu, a potom nastavila  put Nose pored Ludaškog jezera i nazad severnim delom Palića do polazne tačke. Među njima smo zatekli i Vladimira Pavića, rekreativca koji svaki vikend koristi za boravak u prirodi.

Biciklističkoj turi pridružio se i Goran Gabrić, koji je vožnju započeo u Mini Jugoslaviji.

Odmorište  je deo  projekta EcoVelo Tour, a iako je zvanično završeno jesenas, zbog lošijih vremenskih uslova, prva tura stigla je tek u maju. Biciklistima nudi brojne sadržaje poput osmatračnice za ptice, mesta za vatru, kuhinje, sanitarnog čvora, mesta za ostavljanje prtljaga i bicikli, te klupa. Trenutno se tu mogu naći informacije za tri biciklističke ture: Turu peska, Turu vode i Banatsku avanturu, a u planu je i izrada mobilne aplikacije.

Odmorište je u potpunosti napravljeno od prirodnih materijala, a koštalo je oko 45.000 evra. Projekat je finansiran sredstvima Evropske unije, a njegov primarni cilj bio je razvoj održivog turizma u Dunavskom regionu kroz spajanje zaštićenih prirodnih dobara i cikloturizma kao rekreacionog turističkog proizvoda.

Ostale vesti iz ove kategorije