RADIO TELEVIZIJA SUBOTICA

RADIO TELEVIZIJA
SUBOTICA

Zdravstvo

Subotičani zavrnuli rukav 72.000 puta

Sanda Mileusnić | 24. maj 2021. | 10:54 | Zdravstvo

Subotičani zavrnuli rukav 72.000 puta

Od početka imunizacije u Subotici je dato 72.000 doza vakcina, sa obe doze je cepljeno oko 30 odsto odraslog stanovništva, odnosno 33.000 građana, dok je makar jednu dozu primilo njih 37.000 ili 35 procenata Subotičana. Mnogi su iskoristili priliku i na punkt otišli bez poziva, što je dodatno povećalo broj vakcinisanih, a kako iz Doma zdravlja napominju  za ovu svrhu opredeljeni su Sinofarm i Fajzer koji građani mogu da prime svakog dana na Novoj opštini.

Tokom protekle nedelje podeljeno je 3.900 doza vakcina, što prvih, što drugih.  Subotičani se revakcinišu sa tri cepiva: Sinofarm, Fajzer i AstraZeneka, dok se ruski Sputnjik još uvek čeka.

Vakcine stižu i do onih nepokretnih, veliki broj pacijenta koji ne može da izađe iz svojih domova revakcinisan je prošle nedelje, a kućno lečenje nastavlja rad na terenu i ove sedmice.

Dobar odziv na imunizaciju pokazali su i meštani prigradskih mesta, pa kako sagovornica ističe ekipe Doma zdravlja voljne su da nastave vakcinaciju na terenu,  a građani treba samo da pokažu interesovanje.

Ostale vesti iz ove kategorije