RADIO TELEVIZIJA SUBOTICA

RADIO TELEVIZIJA
SUBOTICA

Privreda

Novi pravci i strateška opredeljenja za Slobodnu zonu

Sanda Mileusnić | 18. jun 2021. | 09:51 | Privreda

Novi pravci i strateška opredeljenja za Slobodnu zonu

Pokrajinski sekretar za privredu i turizam, dr Nenad Ivanišević i gradonačelnik Stevan Bakić sastali su se sa rukovodstvom Slobodne zone u Subotici, nakon čega su obišli pogon jedne od kompanija koje posluju u tom režimu– Ametek.  Poseta je bila usmerena ka uspostavljanju nove uloge Slobodne zone u razvoju grada.

Slobodnu zonu u Subotici čini devet kompanija u kojima radi oko 6400 ljudi. Ona je jedan od glavnih generatora zapošljavanja ne samo na teritoriji grada, već i na prostoru cele AP Vojvodine, istakao je Ivanišević i podsetio da Slobodna zona daje skoro sedam miliona evra godišnje u budžet lokalne samouprave, te da će Pokrajina nastaviti da daje podršku njenom daljem razvoju.

Strateški značaj Slobodne zone nemerljiv je za grad, istakao je Bakić, te dodao da je dogovorena saradnja u rešavanju problema u poslovanju, kao i da su vrata Grada širom otvorena za sve kompanije koje posluju u Industrijskoj zoni Mali Bajmok.

Slobodna zona je privredna i  pokretačka snaga grada, a sastanak je rezultovao definisanjem novih pravaca i strateških opredeljenja, naveo je direktor Saša Gravorac i dodao da je to samo uvod u dalju saradnju.

Slobodna zona proteže se na preko 72 hektara, od čega se najveći deo nalazi u Subotioci, a jedan manji u Kikindi.

Ostale vesti iz ove kategorije