RADIO TELEVIZIJA SUBOTICA

RADIO TELEVIZIJA
SUBOTICA

Zdravstvo

Tropski dani doneli pune ruke posla Hitnoj pomoći

Sanda Mileusnić | 30. jun 2021. | 11:58 | Zdravstvo

Tropski dani doneli pune ruke posla Hitnoj pomoći

Vreli junski dani doneli su i povećan obim posla Službi hitne medicinske pomoći. Mnogi sugrađani nisu dobro podneli visoke temperature, pa su lekari Hitne pomoći  za nedelju dana intervenisali 267 puta, a dešavalo se da su ekipe izlazile na teren i do 40 puta za jedan dan.

Tokom prošle nedelje zabeleženo je 30 kolapsa na javnim mestima i 11 saobraćajnih nesreća. Kako sagovornica dodaje, kolaps se može desiti kao posledica sunčanice, toplotne iscrpljenosti ili toplotnog udara, i tada se obavezno treba obratiti lekaru za pomoć.

Osim saveta kojih bismo svi trebalo da se pridržavamo, poput izbegavanja fizičkog napora  i izlaska napolje od 10 do 17 časova, unošenja dovoljno tečnosti, nošenja šešira, naočara za sunce, laganije garderobe  i nanošenja kreme sa zaštitnim faktorom, posebna pravila važe za hronične bolesnike.

Iako se već od četvrtka prognozira pad temperature, to i dalje ne znači manje posla, jer svaka veća promena vremena uzrokuje zdravstvene tegobe, pa se očekuje da će Subotičani u i narednim danima često zvati 194.

Ostale vesti iz ove kategorije