RADIO TELEVIZIJA SUBOTICA

RADIO TELEVIZIJA
SUBOTICA

Zdravstvo

Počela izgradnja ambulante na Prozivci

Sanda Mileusnić | 14. jul 2021. | 11:37 | Zdravstvo

Počela izgradnja ambulante na Prozivci

Polaganjem kamena temeljca počela je izgradnja ambulante u naselju Prozivka. Kada bude puštena u rad, kod lekara će u Pazinsku ići nekoliko hiljada građana tog dela grada. Stariji meštani najmnogoljudnije mesne zajednice u Subotici kažu nam da im je lekar u kraju bio potreban, jer su do sada morali ići u centar grada ili u Aleksandrovo.

Ambulanta će se prostirati na 380 kvadratnih metara i sastojaće se od četiri ordinacije, sale za intervenciju, EKG dijagnostike i pomoćnih prostorija.  Biće to jedna prestižna ambulanta, a planirani završetak radova je tokom prve polovine sledeće godine, istakla je direktorka Doma zdravlja Ivanka Beoković.

Gradonačelnik Stevan Bakić naglasio je da je ovo veoma važan dan za ceo grad na koji smo čekali punih 30 godina, a to je da jedno od najvećih naselja – Prozivka, ali i Bajnat i Ker dobiju pristup zdravstvenoj zaštiti. Projekat je urađen po najvišim standardima, ambulanta će imati i parking prostor i zasebne ulaze za pacijente i osoblje, podsetio je Bakić i dodao da je ukupna vrednost investicije oko 60,6 miliona dinara.

Izgradnja ambulante u naselju Prozivka realizovana je preko Kancelarije za upravljanje javnim ulaganjima Vlade Republike Srbije.

Ostale vesti iz ove kategorije