RADIO TELEVIZIJA SUBOTICA

RADIO TELEVIZIJA
SUBOTICA

Kultura

Palićki Festival prvi put dodeljuje nagradu AFIFS-a

Sanda Mileusnić | 19. jul 2021. | 12:19 | Kultura

Palićki Festival prvi put dodeljuje nagradu AFIFS-a

Treći dan Festivala evropskog filma Palić obeležiće novitet -  po prvi put biće uručena novčana nagrada struke za najbolji film. Izbor Asocijacije filmskih festivala Srbije pao je na ostvarenje„Oaza“ Ivana Ikića, kome će biti dodeljeno 300.000 dinara.

Asocijacija filmskih festivala Srbije osnovana je ranije ove godine, i čini je šest najprestižnijih festivala iz naše zemlje. Ideja za povezivanjem potekla je od Filmskog centra Srbije, a tradicija dodela nagrade mreže u saradnji sa strukovnim udruženjima nastaviće se i na svim ostalim festivalima.

Plan je da se AFIFS proširi, te da obuhvati i druge festivale koji se trenutno održavaju u Srbiji. Slične inicijative su već postojale, ali nisu dovoljno zaživele, a ovakav vid umrežavanja značajan je i zbog predstavljanja naše zemlje u regionu.

U glavnom takmičarskom programu u 21 čas publiku večeras očekuje film „Najgora osoba na svetu“ reditelja Joakima Triera, nagrađenog za najbolju žensku ulogu na Kanskom festivalu, dok je u 23 časa na repertoaru film van konkurencije „Čisto ljudski“ reditelja Igora Ivanova.

Ostale vesti iz ove kategorije