RADIO TELEVIZIJA SUBOTICA

RADIO TELEVIZIJA
SUBOTICA

Društvo

Redovnim pešačkim turama održavaju kondiciju

Nikola Bulatović | 22. jul 2021. | 12:03 | Društvo

Redovnim pešačkim turama održavaju kondiciju

Kako bi uživali u prirodi i održavali kondiciju, članovi Udruženja „Poželi želju“ organizuju pešačke ture. Najčešće šetaju po šumskim predelima u okolini Subotice, a našoj ekipi ispričali su da na taj način spajaju lepo i korisno. Pešačenje po prirodi daje im osećaj zadovoljstva, ali je dobro i po njihovo zdravlje.

Šetnje predvode vodiči, koji gledaju da pešake svaki put vode različitim stazama. Jedan od njih, Jožef Horvat, kaže da vodi računa da rute ne budu previše zahtevne, kao i da predeli kroz koje se kreću budu što lepši.

Većina šetača prvobitno je bila član Planinarskog sportskog kluba Spartak, a da osnuju udruženje odlučili su se kada je Spartak počeo sa pripremama za takmičenje. Uglavnom su to bili penzioneri i ljudi u srednjim godinama koji nisu imali kondicije za zahtevna pešačenja. Vremenom se broj članova povećavao pa se sada rekreiraju i van grada, a često koračaju i planinskim stazama.

Šetnje se organizuju svakog četvrtka, a najave većih tura objavljuju se na sajtu udruženja www.pozelizelju.org.rs. Zaintresovani mogu da se prijave na broj telefona 0603221215 a mogu i da dođu u kancelariju udruženja koja se nalazi u prostorijama Mesne zajednice „Makova sedmica“, svakog utorka od 17:30 do 20 časova.

Ostale vesti iz ove kategorije