RADIO TELEVIZIJA SUBOTICA

RADIO TELEVIZIJA
SUBOTICA

Društvo

„Kuća iza duge“ uplovljava u preduzetničke vode

Nikola Bulatović | 23. jul 2021. | 12:13 | Društvo

„Kuća iza duge“ uplovljava u preduzetničke vode

Udruženje za pomoć osobama sa autizmom dobilo je na konkursu novac od Pokrajinskog sekretarijata za privredu i turizam, koji će iskorisiti za zapošljavanje korisnika. Uz pomoć sredstava osobe sa autizmom će raditi u proizvodnji, dok će ono što proizvodu brendirati i prodavati na tržištu.

Pokrajinska vlada je kroz konkurs nevladinim organizacijama na teritoriji Vojvodine dodelila ukupno 5.000.000,00 dinara od kojih je 400.000 dobilo Udruženje za pomoć osobama sa autizmom. Pokrajinski sekretar za privredu i turizam, Nenad Ivanišević, istakao je da je politika zapošljavanja deo socijalne politike i da su ovakvi konkursi važni jer omogućavaju udruženjima da ostanu aktivna.

Udruženje je ove godine od lokalne samouprave dobilo i 330.000 dinara na konkursu društvenog i humaniratnog rada, kao i 280.000 na konkursu iz oblasti kulture. Ilija Đukanović, član Gradskog veća zadužen za oblast socijalne zaštite i zdravstva, naglasio je da je značajno što Pokrajinski sekretarijat pomaže rad udruženja i organizacija iz Subotice.

U „Kući iza duge“ aktivnosti su počele još pre četiri meseca kada su korisnici zasadili 700 kala koje će uskoro izaći na tržište.

Ostale vesti iz ove kategorije