RADIO TELEVIZIJA SUBOTICA

RADIO TELEVIZIJA
SUBOTICA

Zdravstvo

Vakcinacija bez poziva i ovog vikenda

Redakcija TV Subotica | 23. jul 2021. | 12:44 | Zdravstvo

Vakcinacija bez poziva i ovog vikenda

Dom zdravlja Subotica obaveštava zainteresovane sugrađane da će vakcinacija protiv kovida-19 i ovog vikenda biće moguća bez prethodnog zakazivanja u terminu od 8 do 14 časova na punktu u Novoj opštini.

Biće dostupne vakcine Sinofarm, Fajzer i Astra Zeneka, s tim da za prvu dozu Astra Zeneke  građani treba da se prijave na punktu jer se prave spiskovi s obzirom na to da su bočice za deset doza, pa se građani pozivaju naknadno.

Na vakcinaciju bez zakazivanja mogu da dođu svi punoletni državljani Srbije, bez obzira na prebivalište. Vakcinaciju mogu da obave i stariji maloletnici, takođe državljani Srbije, starosti 16 i 17 godina, ali uz obaveznu potvrdu, odnosno odobrenje izabranog lekara. Za sada jedino Fajzer vakcina je odobrena za imunizaciju maloletnih lica. Dom zdravlja poziva sve koji žele da se vakcinišu da dođu na punkt u Novoj opštini, da ponesu lični dokument sa slikom, po mogućnosti popune i ponesu obrazac za saglasnost kako bi se ubrzao proces evidentiranja u sistem, a ukoliko nisu u mogućnosti moći će da popune i potpišu obrazac za saglasnost na samom punktu.

Ostale vesti iz ove kategorije