RADIO TELEVIZIJA SUBOTICA

RADIO TELEVIZIJA
SUBOTICA

Društvo

Konkurs za stipendije za učenike deficitarnih zanimanja tehničke struke

Redakcija TV Subotica | 29. jul 2021. | 12:17 | Društvo

Konkurs za stipendije za učenike deficitarnih zanimanja tehničke struke

Gradska Komisija za dodelu stipendija  raspisala je Konkurs za dodelu stipendija za učenike prvih razreda srednjih škola deficitarnih zanimanja tehničke struke za školsku 2021/2022. godinu. Biće dodeljeno ukupno 30 stipendija, koje će biti isplaćene u 10 jednakih mesečnih rata, u visini od 3.000 dinara.

Stipendiju mogu ostvariti učenici prvog razreda srednje škole deficitarnih zanatskih zanimanja tehničke struke, III stepena stručne spreme, pod uslovom da su državljani Republike Srbije i da prvu godinu srednje škole upisuju kao redovni učenici. Pravo na stipendiju nemaju učenici koji na polugodištu imaju dve negativne ocene, ako Komisija utvrdi da su prilikom konkurisanja dali neistinite podatke i ako u toku školske godine napuste školovanje.

Prijavu za konkurs, učenici mogu preuzeti u Gradskom uslužnom centru ili na zvaničnom sajtu Grada. Konkurs je otvoren do 13. avgusta.

Detaljnije informacije mogu se dobiti u Sekretarijatu za društvene delatnosti Gradske uprave, na 3. spratu u sobi 305, ili putem telefona na broj 626-883.

Ostale vesti iz ove kategorije