RADIO TELEVIZIJA SUBOTICA

RADIO TELEVIZIJA
SUBOTICA

Društvo

Od 2019. devet slučajeva trgovine ljudima

Nikola Bulatović | 30. jul 2021. | 11:34 | Društvo

Od 2019. devet slučajeva trgovine ljudima

Od početka godine na teritoriji Grada prijavljena su dva slučaja trgovine ljudima, dok se prošle godine pred Višim javnim tužilaštvom našlo četiri predmeta, a 2019. godine tri. Savremeno društvo donelo je nove oblike trgovine ljudima, a roditelji sa kojima smo razgovarali smatraju da danas ima više opasnosti nego ranije, zbog čega, kako kažu, decu redovno edukuju i upozoravaju.

Kako bi informisali sugrađane o prevenciji i prepoznavanju oblika trgovine ljudima, volonteri Crvenog krsta Subotica i Lokalni tim za borbu protiv trgovine ljudima grada Subotice organizovali su akciju, a građani su mogli da čuju korisne savete.

Ilija Đukanović, član Gradskog veća zadužen za oblast socijalne zaštite i zdravstva, rekao je da je Lokalni tim za borbu protiv trgovine ljudima osnovan kako bi se građani upoznali sa problemom koji je kompleksan. Podsetio je da su organizovali brojna predavanja, tribine, konferencije i radionice.

Svakog 30. jula od 2013. godine obeležava se Svetski dan borbe protiv trgovine ljudima kako bi se ukazalo na ovu opasnost.

Ostale vesti iz ove kategorije