RADIO TELEVIZIJA SUBOTICA

RADIO TELEVIZIJA
SUBOTICA

Društvo

Kako žive mladi u Subotici?

Sanela Simeunović | 12. avgust 2021. | 11:54 | Društvo

Kako žive mladi u Subotici?

Na Međunarodni dan mladih, 12. avgust, većina Subotičana ističe da je zadovoljna mogućnostima koje naš grad nudi, te da ima dovoljno aktivnosti za omladinu. Mladi sugrađani posebno su zadovoljni ponudama iz oblasti sporta, a ono što bi možda moglo malo da se poboljša je kako kažu, oblast kulture. Dok jedni misle da je leti jedino dobra zabava, drugi kažu da kroz celu godinu ima šta da se radi.

Pored sporta i druženja, jako je važno da se kod omladine neguje osećaj pripadnosti objašnjavaju psiholozi. Mlade ljude potrebno je usmeravati i nuditi im dugoročniji sadržaj. Posebno je važno da stariji osnovnoškolci imaju dobar program, s obzirom na uzrast i psihološki razvoj dece u tom periodu. Neka od rešenja su organizacije, koje nude raznovrstan sadržaj u zavisnosti od interesovanja mladih.

Posebno je važna i uloga roditelja, koji pored šireg društva imaju odlučujući uticaj na decu i mlade, kažu stručnjaci. Interesovanja deteta treba pratiti,  te u skladu sa njima, predstaviti organizacije ili moguće opcije kako bi se osećaj pripadnosti negovao na pravi način.

Fotografija: subotica.com

Ostale vesti iz ove kategorije