RADIO TELEVIZIJA SUBOTICA

RADIO TELEVIZIJA
SUBOTICA

Privreda

Subvencijama do razvoja preduzetništva

Sanela Simeunović | 13. avgust 2021. | 09:50 | Privreda

Subvencijama do razvoja preduzetništva

Preduzeće za mašinsku obradu i izradu metalnih delova „Alatnica Mišić” po ovogodišnjem konkursu Pokrajinskog sekretarijata za privredu i turizam dobilo  je sredstva za nabavku mašina i opreme. Radionica postoji od 2002. godine, osnovana je kao mala radionica za izradu alata, a vremenom prerasta u preduzeće za izradu, održavanje i popravke mašinskih delova.  Vlasnik „Alatnice Mišić”, Dragan Mišić, istakao je da su sva dodatna sredstva od  velikog  značaja za dalje poslovanje i usavršavanje procesa rada.

„Alatnica Mišić”  dobar je primer poslovanja porodične firme, a cilj je upravo kroz ove podsticaje omogućiti razvoj preduzetništva, rekao je  pokrajinski sekretar za privredu i turizam, Nenad Ivanišević.  Ovom prilikom Ivanišević je istakao da je u narednom periodu, između ostalog,  u planu  da se što više uloži i u oblast turizma. 

„Alatnica Mišić” dobila je subvencije u vrednosti od tri miliona dinara. Po ovom konkursu Sekretarijat je u tekućoj godini dodelio 50 subvencija u iznosu od 66 miliona dinara.  

Ostale vesti iz ove kategorije