RADIO TELEVIZIJA SUBOTICA

RADIO TELEVIZIJA
SUBOTICA

Privreda

Pokrajina pomaže nova zapošljavanja

Sanela Simeunović | 20. avgust 2021. | 11:52 | Privreda

Pokrajina pomaže nova zapošljavanja

Kompanija „ErdSoft” dobila je preko milion dinara na konkursu Pokrajinskog sekretarijata za privredu i turizam, zahvaljujući kojima su zaposlena četiri mlada stručnjaka. „ErdSoft” posluje od 2011. godine, a među uslugama koje pružaju su razvoj web stranica, poslovno savetovanje, marketing i ostale digitalne usluge. Kako ističe vlasnik firme, Daniel Erdudac, veliki je izazov pronaći kvalitetne radnike, a cilj je svakako obezbediti što bolje uslove rada, te  svaka podrška u tom smislu mnogo znači.

Preko konkursa Pokrajinskog sekretarijata za privredu i turizam, ove godine je izdvojeno 42 miliona dinara za zapošljavanje 200 osoba kroz razne vidove zapošljavanja, poput samozapošljavanja, javnih radova, kao i kroz nova zapošljavanja, istakao je pokrajinski sekretar, Nenad Ivanišević.

Važno je čuti iz prve ruke šta je to što bi bilo najbolje da se predvidi u budžetu, odnosno koji su to konkursi koji će najviše značiti privrednicima, pa se tako i prilikom obilaska kompanija vode i razgovori sa vlasnicima, koji služe kao smernica za formiranje budžeta za narednu godinu, rekao je Ivanišević.

Ostale vesti iz ove kategorije