RADIO TELEVIZIJA SUBOTICA

RADIO TELEVIZIJA
SUBOTICA

Društvo

Bogat program za Dan grada

Sanela Simeunović | 24. avgust 2021. | 12:51 | Društvo

Bogat program za Dan grada

I ove godine Dan grada biće obeležen bogatim programom, pa će Subotičani, ali i ostali posetioci moći da uživaju, između ostalog, u koncertima Subotičkog simfonijskog orkestra, Ace Pejovića i Fenje Mikloša, ali i u događajima koje organizuju ustanove kulture, vašaru gastronomije i starih zanata.

Zamenik gradonačelnika Subotice, Imre Kern, istakao je da program koji će trajati četiri dana nudi pregršt sadržaja, te će svako moći u nekoj od 32 manifestacije, koliko će ih biti održano, da pronađe nešto za sebe. Koncert Fenje Mikloša održaće se 2. septembra na velikoj bini sa početkom od 20.30 časova.

Subotički simfonijski orkestar publici će se predstaviti na na velikoj bini 31. avgusta od 21 čas. Svi ljubitelji dobre muzike imaće priliku da čuju latino kompozicije u aranžmanima za simfonijski orkestar.

Kao uvertira u proslavu Dana grada, u nedelju 29. avgusta održaće se 4. Subotički polumaraton, pod sloganom „Trči kroz istoriju“, koji će okupiti 1.500 takmičara. Informacije koje  ulice će na dan održavanja ove sportske manifestacije biti  zatvorene u periodu od 9 do 14 časova, nalaze se na zvaničnom sajtu Subotičkog polumaratona.

Za ovogodišnju proslavu rođendana Subotice, iz gradskog budžeta je izdvojeno 6,3 miliona dinara.

Ostale vesti iz ove kategorije