RADIO TELEVIZIJA SUBOTICA

RADIO TELEVIZIJA
SUBOTICA

Kultura

Otvaranje „Zavičajnih dana” u petak

Sanela Simeunović | 31. avgust 2021. | 11:43 | Kultura

Otvaranje „Zavičajnih dana” u petak

Svečano otvaranje manifestacije  „Zavičajni dani“ u organizaciji   Saveza srpskih udruženja Severnobačkog okruga, održaće se u petak 3.septembra na Trgu slobode sa početkom u 20 časova. Prema rečima organizatora ni ovog leta nije izostala podrška Grada, kao ni Pokrajinskog sekretarijata za kulturu, ali i   Fonda za izbegla i raseljena lica. Sve posetioce i ove  godine očekuje raznovrstan i kvalitetan program.

Ono što je najvažnije kod ove manifestacije je to što ona doprinosi očuvanju i negovanju tradicionalne srpske kulture, kako se identitet jednog naroda u procesu globalizacije ne bi izgubio, ističu organizatori. Predstavljaće se kulturno umetnička društva, biće održana i promocija knjige „Banija – sabrana dela”, nastupaće i Kiki Lesendrić i „Piloti”, kao i Sanja Đorđević i Milomir Miljanić. Prvi dan programa pre svega je namenjen najmlađima, a svi đaci koji dođu u zavisnosti od uzrasta dobiće i odgovarajuću knjigu. Svakako neće izostati ni program za odrasle.

U slučaju loših vremenskih uslova, svečano otvaranje festivala održaće se u Velikoj većnici, dok će ostala dva dana programa odnosno u subotu i  nedelju biti realizovana u pozorištu „Jadran”. Takođe u okviru ove manifestacije u subotu 11.septembra u holu hotela „Galerija” biće održana akcija dobrovoljnog davanja krvi, dok će  u subotu 18.septembra biti organizovani sportski dani u hali Peštan.

Ostale vesti iz ove kategorije