RADIO TELEVIZIJA SUBOTICA

RADIO TELEVIZIJA
SUBOTICA

Društvo

Dodeljene medalje učesnicima „Inove“

Sanda Mileusnić | 3. septembar 2021. | 11:01 | Društvo

Dodeljene medalje učesnicima „Inove“

U Gradskoj kući su uručene diplome i priznanja učenicima osnovnih i srednjih škola iz Subotice koji su tokom ove i prošle godine učestvovali na međunarodnoj izložbi „Inova“ u Zagrebu. Među dvadeset osmoro nagrađene dece bilo je njih osamnaest koji su se predstavili na „Inovi 2021“ i desetoro sa „Inove 2020“. Zlatnu medalju ponela je Maja Milović učenica drugog razreda Gimnazije, koja je u trenutku takmičenja pohađala OŠ „Kizur Ištvan“. Tada se predstavila sa kompost kazanom.

Učenik četvrtog razreda Tehničke škole „Ivan Sarić“ Aleksej Jovanović  takođe je dobio zlatnu medalju za idejno rešenje za pronalaženje izgubljenih ljubimaca.

Međunarodna smotra „Inova“ u Zagrebu održava se već proteklih deset godina i okuplja mlade inovatore iz regiona. Poslednje dve godine izložba je održana u onlajn formatu, ali kako ogranizatori ističu subotički đaci su se uvek predstavljali u najboljem svetlu.

Na uspehe naših đaka ponosni su i u rukovodstvu Grada, te poručuju da će lokalna samouprava i u budućnosti ulagati značajna sredstva u oblast obrazovanja kako bi deca imala bolje uslove za rad.

Na „Inovi“ su učestvovali učenici tri osnovne škole: „Matko Vuković“, „Kizur Ištvan“ i „Matija Gubec“, kao i iz Tehničke škole „Ivan Sarić“.

Ostale vesti iz ove kategorije