RADIO TELEVIZIJA SUBOTICA

RADIO TELEVIZIJA
SUBOTICA

Društvo

Kroz zajedničke aktivnosti do bolje saradnje roditelja i škole

Sanela Simeunović | 7. septembar 2021. | 09:33 | Društvo

Kroz zajedničke aktivnosti do bolje saradnje roditelja i škole

U OŠ „Ivan Goran Kovačić” održana je dvodnevna radionica pustovanja vune, u okviru projekta „Bogatstvo različitosti”, koji je podržala Nacionalna asocijacija roditelja i nastavnika Srbije. Radionica je bila namenjena roditeljima, učiteljima  i nastavnicima, a cilj je, kako kažu iz ove ustanove, da se obogati ponuda vannastavnih aktivnosti, ali i da se  unapredi saradnja roditelja i nastavnog kadra. Dubravka Milošević, majka dva đaka ove škole, ističe da su ovakve aktivnosti korisne i da bi veći broj  roditelja trebalo da se priključi. 

Tehnika pustovanja vune jedna je od najstarijih tehnika obrade tekstila, seže još do praistorije, a bila je zastupljena na svim našim prostorima, objašnjava kustos etnolog Muzeja „Jadra” iz  Loznice, Marija Šćekić Marković. Tehnika se deli na filcanje i valjanje vune. Na ovaj način  mogu da se naprave različiti korisni  proizvodi, a ono što je konkretno u ovom slučaju bitno je da se ostvaruje zanimljiva saradnja i roditelja i dece, kao i nastavnika. 

Odnos između  roditelja i škole je izuzetno važan, ističe direktorka OŠ„ Ivan Goran Kovačić”, Branka Bešlić. Važno je znati da se sve radi u najboljem interesu deteta, a upravo je ova radionica jedan od načina da se to i postigne.

U okviru ovog projekta bilo je održano i predavanje na savetu roditelja i na nastavničkom veću. Pored ove dve aktivnosti održaće se i predavanje na temu „Značaj rane pismenosti”. 

Ostale vesti iz ove kategorije