RADIO TELEVIZIJA SUBOTICA

RADIO TELEVIZIJA
SUBOTICA

Društvo

Godinu dana mandata Stevana Bakića

Sanda Mileusnić | 15. septembar 2021. | 12:20 | Društvo

Godinu dana mandata Stevana Bakića

Povodom godinu dana mandata aktuelne gradske vlasti, čelni čovek Subotice Stevan Bakić zajedno sa saradnicima izneo je rezultate rada u ovoj godini, kao i planove i prioritete u narednom periodu. Kako je Bakić istakao, imenovanjem na funkciju 21. avgusta prošle godine zatekao je razoren budžet gde je bila primetna neusaglašenost između prihoda i rashoda, te je prvi korak bio rebalans. Gvozdenom disciplinom izdaci su smanjeni za 864 miliona dinara, a ista politika nastavljena je i ove godine, kada je za prvih sedam meseci realizacija budžeta preko 60 odsto. Daljim izlaganjem Bakić zaključuje da su sva dugovanja izmirena, da je gradski budžet stabilan, te da se u kasi trenutno nalazi oko 303 miliona dinara.

Radilo se proteklih meseci na brojnim ustanovama od javnog značaja, asfaltirane su ulice, pažnja je bila posvećena životnoj sredini i komunalnoj infastrukturi, sportu, obrazovanju, turizmu. Započela je izgradnja ambulante na Prozivci, Avantura park premešten u Zoološki vrt, 25.novembra očekuje nas otkrivanje spomenika Kralju Petru Prvom Karađorđeviću visine 5,6 metara autora Zorana Jovanovića ispred Sokolskog doma, a Narodno pozorište se trenutno nalazi u osmoj dva fazi, čijim će završetkom biti pušteno u rad.

Sredstva su se izdvajala za sanaciju i adaptaciju škola, subvencije za komunalne usluge, gradski prevoz, pomoć izbeglim i raseljenim licima, podršku umetnosti i udruženjima, narodnu kuhinju i prihvatilište za beskućnike, mere pronatalitetne politike, lečenje teško obolele dece, usluge ličnih pratilaca i personalnih asistenata.

Bakić je podvukao i da se lokalna samouprava pokazala  kao širokogruda i puna razumevanja za probleme građana, čemu u prilog govori paket mera olakšica za ugostitelje i preduzetnike, koji je kako ocenjuje bio jedan od najboljih u Srbiji, te razgovore sa preko 300 građana, čiji su problemi rešeni u 79 odsto slučajeva.

Ostale vesti iz ove kategorije