RADIO TELEVIZIJA SUBOTICA

RADIO TELEVIZIJA
SUBOTICA

Društvo

Smanjimo količinu otpada i čuvajmo Suboticu

Sanela Simeunović | 15. septembar 2021. | 12:20 | Društvo

Smanjimo količinu otpada i čuvajmo Suboticu

Članovi Udruženja TERRA’S u saradnji sa Arhus centrom Otvorenog univerziteta Subotice, u okviru aktivnosti  projekta „ Smanjimo količinu otpada i čuvajmo Suboticu, zajedno!” posetili su Regionalnu deponiju na Bikovu. Kako kažu cilj posete je upoznavanje sa radom deponije, načinom selekcije otpada i svim informacijama značajnim za javnost u vezi sa ovim postrojenjem.

Interesovanje građana za selekciju i razvrstavanje otpada postoji, iako za  sada Regionalna deponija ne radi punim kapacitetom, što se očekuje za neke dve godine. Nevladine organizacije  imaju  ulogu da pomažu donosiocima odluka, pa tako postoji i nekoliko pilot projekata koji služe kao primer pravilnog razvrstavanja otpada poput „zelenih zgrada” u Subotici, kao i montažni objekat koji  je služio za reciklabilni materijal.

Na ovaj način možemo objasniti, ali i prikazati način rada deponije, što je uvek omogućeno ovakvim organizacijama, rekao je direktor Regionalne deponije na Bikovu, dr Gligor Gelert. Takođe, ovom prilikom Gelert je istakao da je jako važno podići svest građana  o važnosti selekcije otpada.

U okviru projekta sprovedena je i panel diskusija, kao i upoznavanje građana sa načinom selekcije otpada. Ova kao i druge aktivnosti ovog projekta, podržane su od Gradske uprave Subotice.   

Ostale vesti iz ove kategorije