RADIO TELEVIZIJA SUBOTICA

RADIO TELEVIZIJA
SUBOTICA

Zdravstvo

Na kovid pozitivno 92 učenika, brojevi i dalje rastu

Marijana Tolimir | 16. septembar 2021. | 09:51 | Zdravstvo

Na kovid pozitivno 92 učenika, brojevi i dalje rastu

Od početka školske godine u osnovnim i srednjim školama u okrugu obolelo je ukupno 92 dece – u prvoj nedelji 19, u drugoj novih 44, a u prva tri dana ove nedelje već 29, pokazuju podaci Zavoda za javno zdravlje Subotica.

Procedura je takva da kada se u jednom odeljenju potvrdi dva slučaja infekcije virusom kovid 19, čitavo odeljenje prelazi na onlajn nastavu narednih deset dana, nakon čega se ponovo vraćaju u klupe, objašnjavaju u Hemijsko-tehnološkoj školi. U ovoj srednjoj školi trenutno je četiri pozitivna učenika, zbog čega su dva odeljenja kod kuće, dok je među profesorima obolelo njih troje.

Treća je nedelja kako su se đaci vratili u školske klupe, a broj onih koji su pozitivni na kovid 19 u osnovnim i srednjim školama u okrugu, kao i u opštoj populaciji kontantno raste – to je ono što zabrinjava, ističe epidemiolog dr Nebojša Bohucki, zbog čega je epidemiološka situacija u gradu i okrugu izrazito nepovoljna, i očekuje se da će se trend nastaviti, budući da delta soj pogađa sve uzraste, pa i decu. Ipak, kako pojašnjavadr Bohucki, više širi među decom srednjoškolskog uzrasta kojase više druže nakon škole i izlaze u grad.

Naš sagovornik zbog toga apeluje da se postojeće mere poštuju, među kojima je najznačajnija nošenje maski u zatvorenom prostoru , zbog čega je obavezno da đaci tokom celog boravka u školi nose maske, čak i tokom odmora.

Ostale vesti iz ove kategorije