RADIO TELEVIZIJA SUBOTICA

RADIO TELEVIZIJA
SUBOTICA

Društvo

Otvorena Karitasova pekara

Sanda Mileusnić | 20. septembar 2021. | 11:47 | Društvo

Otvorena Karitasova pekara

Na mestu nekadašnjeg bioskopa Zvezda svoja vrata jutros je otvorila Karitasova pekara. Nastala je na ideji o konceptu socijalnog preduzeća u kom će raditi lica iz teže zapošljivih kategorija, a finansirana  najvećim delom sredstvima Razvojnog fonda Republike Austrije i Austrijskog Karitasa. U ceo projekat uloženo je oko 200.000 evra i trenutno zapošljava 14 osoba.

Hleb, peciva i kolače Subotičani od danas mogu da kupe i u pekari „Zvezda“ i poslastičarnici „Blaha Lujza“. Upravo iza ovih naziva na uglu Braće Radić i Maksima Gorkog stoji Karitasova pekara. Ideja za njeno otvaranje rodila se pre sedam godina, a ceo koncept podrazumeva da prihod od prodaje podmiri troškove plata i proizvodnje, da se ulaže u unapređenje pekare i renoviranje zgrade, a sve ono što nakon toga ostane ide Karitasu.

Otvaranje nove pekare pozdravili su i Subotičani, zadovoljni su kako lokacijom, tako i ambijentom i ponudom.

Osim što zapošljava lica iz teže zapošljivih kategorija, Karitasova pekara izdvaja se i po ponudi, jer upravo tamo možete probati skoro zaboravljenu tortu Blaha Lujze, kao i peciva rađena po starinski – bez dodataka.

Radno vreme Karitasove pekare je od ponedeljka do subote od 7 do 22 časa.

Ostale vesti iz ove kategorije