RADIO TELEVIZIJA SUBOTICA

RADIO TELEVIZIJA
SUBOTICA

Društvo

U Subotici obeležena Evropska nedelja mobilnosti

Sanela Simeunović | 21. septembar 2021. | 12:28 | Društvo

U Subotici  obeležena  Evropska nedelja mobilnosti

Subotica učestvuje u obeležavanju Evropske nedelje mobilnosti, a osnivač manifestacije je Evropska komisija, koja za cilj ima da podstakne upotrebu nemotorizovanih vidova prevoza u gradovima, kao i promociju zdravih načina kretanja. Ovogodišnji moto kampanje je „Krećimo se održivo! Ostanimo zdravi!”. Za mališane u OŠ„Kizur Ištvan”, tim povodom organizovano je i takmičenje, kao i obuka. Đaci su na ovaj način imali priliku da prikažu svoja kako teorijska, tako i praktična znanja, kada je u pitanju pravilna vožnja bicikla i ponašanja u saobraćaju.

Obuku su sproveli pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova Republike Srbije.  Ova vrsta edukacije je veoma važna kada je reč o bezbednosti biciklista, ali i svih drugih učesnika u saobraćaju, te se i  kroz ovu manifestaciju, pridaje značaj toj oblasti. Sama radionica sastojala se iz dva dela, a već sledeće nedelje održaće se i naredne aktivnosti za učesnike u sobraćaju, koji su posebno ugroženi u gradu.  

Obeležavanju manifestacije pridružilo se i JKP „Parking”, te je kroz celu Nedelju evropske mobilnosti, koja traje do sutra, 22.septembra, za prvih 50 novih registrovanih korisnika usluga „SU bajk” omogućilo kredit od 500 dinara.

Ostale vesti iz ove kategorije