RADIO TELEVIZIJA SUBOTICA

RADIO TELEVIZIJA
SUBOTICA

Društvo

„Subotička toplana“ spremna za grejnu sezonu

Marijana Tolimir | 30. septembar 2021. | 11:38 | Društvo

„Subotička toplana“ spremna za grejnu sezonu

„Subotička toplana“ uspešno je završila remont, sistem je testiran i sve je spremno za početak grejne sezone, poručuju nadležni. Od 1. do 15. oktobra sistem će biti u pripravnosti da u svakom momentu može da se pokrene ukoliko se temperature spuste.

Toplana je upravo završila funkcionalne, odnosno hladne probe sistema koje su trajale poslednjih 15 dana – to je procedura koju obavljaju svake godine, nakon čega slede tople probe, ali samo u slučaju da vremenski uslovi budu nepovoljni, jer se tada iz toplih proba direktno nastavlja grejna sezona, a može i da se prekine, ukoliko vreme bude povoljno, objašnjava tehnički direktor preduzeća, Davor Andrašić

Da bi se jedan ovako veliki i kompleksan sistem pokrenuo potrebno je da temperatura tri dana uzastopno bude ispod 12 stepeni u 21 čas, precizira naš sagovornik.  Međutim, postoji i tehnički minimum iznad kod sistem ne može da greje , a to je više od 14 stepeni.

Propisani datum za početak grejanja je 15. oktobar, ali kako dodaju nadležni to može da bude i par dana ranije, odnosno kasnije, upravo s obzirom na meteorološke uslove.

Osmrtnicama
Ostale vesti iz ove kategorije