RADIO TELEVIZIJA SUBOTICA

RADIO TELEVIZIJA
SUBOTICA

Politika

SVM traži zatvaranje Prihvatnog centra za migrante

Marijana Tolimir | 29. jun 2017. | 13:30 | Politika

SVM traži zatvaranje Prihvatnog centra za migrante

Odbornici Saveza vojvođanskih Mađara predali su u skupštinsku proceduru Deklaraciju kojom traže da se zauzme stav u vezi sa gradnjom stanova za smeštaj migrantskih porodica, ali i zatvaranje postojećeg Prihvatnog centra u Subotici.

Čini se da se bura oko izgradnje stanova za smeštaj migranata pri Gerontološkom centru u Subotici ponovo rasplamsava – Savez vojvođanskih Mađara sastavio je Deklaraciju koja će se pred odbornicima Skupštine grada naći na sledećem zasedanju. Deklaracijom, na prvom mestu traže da se odbornici izjasne o peticiji građana, koji su tražili obustavljanje ovog projekta, a na drugom, da umesto migranata prioritet budu egzistencijalni problemi Subotičana. Treća i četvrta tačka Deklaracije su zahtevi prema Vladi Srbije.

Predsednica Gradskog odbora SVM-a, Timea Horvat, istakla je da o ovako važnom pitanju za sve građane Subotice, treba otvoriti dijalog, kao i da lokalna samouprava treba da zauzme jasan stav, ali da je Vlada Srbije ta koja projekat treba da zaustavi, budući da je ona potpisnik ugovora sa Vladom Norveške, koja finansira projekat. Horvat je naglasila da stavovi SVM u vezi s migrantima u Subotici, ne narušavaju koalicione odnose na nivou Grada.

Deklaracija će se pred odbornicima naći na sledećem zasedanju Skupštine grada, 6. jula, a SVM, kako je rečeno na konferenciji za medije, osim na glasove koalicionog partnera, računa i na glasove opozicije.

Ostale vesti iz ove kategorije