RADIO TELEVIZIJA SUBOTICA

RADIO TELEVIZIJA
SUBOTICA

Politika

Usvojen program izdavanja poljoprivrednog zemljišta

Marijana Tolimir | 24. avgust 2017. | 12:35 | Politika

Usvojen program izdavanja poljoprivrednog zemljišta

Na drugom vanrednom zasedanju Skupštine grada, pred odbornicima se danas našla jedna tačka - Donošenje Rešenja o donošenju Programa zaštite, uređenja i korišćenja poljoprivrednog zemljišta na teritoriji Grada Subotice za 2017. godinu.

Sa 42 glasa za, 12 protiv i 2 uzdržana, odbornici su danas usvojili plan korišćenja državnog poljoprivrednog zemljišta u Subotici. Glavna primedba opozicije, koja nije glasala za rešenje, bila je da se sa programom kasni gotovo šest meseci. Član Gradskog veća, Šimon Ostrogonac, objasnio je da je tačno da se kasnilo, ali zbog donošenja novog zakona, kao i prava prečeg zakupa stočarima, što zakon predviđa prvi put. Zbog mnogobrojnih teškoća, primedbe je Grad prosledio Ministarstvu poljoprivrede.

Zbog kašnjenja sa programom izdavanja zemljišta, situacija na terenu je veoma loša, naveo je Danijel Kovačić, odbornik iz redova opozicione Demokratske stranke.

Od ukupno 16.000 hektara državnog poljoprivrednog zemljišta, 9.000 je izdato stočarima po početnoj licitacionoj ceni, dok će se ostatak, prema proceni nadležnih, naći na licitaciji u oktobru. Procene su da će, po ovom osnovu, gradska kasa prihodovati između 100 i 120 miliona dinara, kao i svake godine.

Ostale vesti iz ove kategorije