RADIO TELEVIZIJA SUBOTICA

RADIO TELEVIZIJA
SUBOTICA

Politika

Laban: Tvrdim da sam žrtva mafijaške klopke

Redakcija TV Subotica | 28. avgust 2017. | 16:50 | Politika

Laban: Tvrdim da sam žrtva mafijaške klopke

Gradonačelnik Subotice Bogdan Laban se, u obraćanju javnosti nakon što su mediji objavili snimak incidenta u kom je učestvovao protekle subote,  izvinio Subotičanima i građanima Srbije zbog teških i neprimerenih reči koje je tom prilikom koristio. Iako je razgovor bio privatan, to, kako kaže, nije smelo da mu se dogodi kao nekom ko obavlja važnu javnu funkciju.

„ Nažalost, moja porodica i ja smo već nekoliko meseci izloženi najgorem progonu, pretnjama, klevetama, uvredama i mislim da nema čoveka koji ne bi bio ljut i spreman da brani svoju čast na svaki način.“

Laban je rekao da je duboko uveren da se radi o izrežiranom slučaju  a da u prilog tome govori i današnja konferencija za medije koju su, kako je istakao, ekspresno sazvali Saša Janković i Jene Maglai, kom, kao njegovom prethodniku, koji je grad zadužio i upropastio, smetaju rezultati postignuti u proteklih 14 meseci.

„Stojim iza svega što sam rekao. Ne bežim ni od koga. Ovaj grad vodim na najbolji mogući način, nema krađe, nema malverzacija niti će ih biti dok sam ja i jedan dan odgovoran za to, a budućnost će pokazati na koji način ćemo se mi ponašati a na koji način će se ponašati opozicija. Tvrdim i stojim iza toga, da sam žrtva mafijaške klopke i izrežiranog slučaja, što me ne opravdava, ali se sigurno pomeriti sa crte neću gospodi kakva su Janković i Maglai.“

Laban je naglasio da ne beži od odgovornosti, koja je nepobitna, te da će o njoj odlučivati stranka. Na pitanje novinara da li smatra da je dovoljno to što se izvinio i da li će podneti ostavku, Laban je rekao da će odgovori na sva pitanja biti poznati narednih dana.

Ostale vesti iz ove kategorije