RADIO TELEVIZIJA SUBOTICA

RADIO TELEVIZIJA
SUBOTICA

Poljoprivreda

Četvrt veka Veterinarskog specijalističkog instituta

Bojan Nikolić | 21. septembar 2017. | 13:54 | Poljoprivreda

Četvrt veka Veterinarskog specijalističkog instituta

Veterinarsko specijalistički institut „Subotica“ danas obeležava četvrt veka postojanja i uspešnog poslovanja. Institut je osnovan 1992. godine i za osnovnu delatnost ima  praćenje potreba i zahteva epizootiološkog područja Subotice, Ade,Sente, Kanjiže i Malog Iđoša.

Kroz proteklih 25 godina, Veterinarsko specijalistički institut se dinamično razvijao od laboratorijsko-specijalističke službe kao podrške terenskoj službi i veterinarskoj inspekciji do institucije koja danas zadovoljava sve propisane sisteme kvaliteta i standarda sa modernim laboratorijama, spremnim da odgovore na sve izazove u ovom poslu. Postignuti rezultati, zahvaljujući  predanom radu i kvalitetu, svrstali su ih u sam vrh veterinarskih instituta u našoj zemlji.

„Mi temelje gradimo na načelu kvaliteta i daljneg razvoja specijalističkog rada u našem institutu, jer mi smo ustanova za Severnobački okrug i naše korisnike. Radimo sa velikim kompanijama poput Gebija, Tisakopa, Fam komerc, Imlekovom mlekarom u Subotici i moramo istaći da smo ponosni na tu činjenicu, kao i da smo sa našim kvalitetom rada i postignutim rezultatima anačiza, prestigli i mnoge laboratorije iz Beograda“ rekao je dr Ljubomir Milić, direktor Veterinarsko specijalističkog nstituta Subotica

Veterinarsko specijalistički institu danas zapošljava 32 radnika, koji svoj posao obavljaju u više specijalno opremljenih laboratorija. U njima se  svakodnevno vrše bakteriološka, serološka, virusološka, parazitološka, hemijska, biohemijska, patološka i radiološka ispitivanja, ispitivanje biološkog materijala životinjskog porekla i ispitivanje hrane i hrane za životinje. 130 različitih ispitivanja sa 99 akreditovanih metoda.

Unapređenje i razvoj specijalističkog rada u svim delatnostima rada, zahteva od Veterinarskog specijalističkog instituta stalnu brigu o kvalitetu i pouzdanosti rezultata usluge koju pruža. Stoga su se u institutu posvetili konstantnom stručnom usavršavanju zaposlenih kao i uvođenju savremenih metoda ispitivanja, kako bi postigli sve svoje postavljene ciljeve.

Ostale vesti iz ove kategorije