RADIO TELEVIZIJA SUBOTICA

RADIO TELEVIZIJA
SUBOTICA

Politika

Racionalizacija i budžet izazvali polemiku odbornika

Marijana Tolimir | 15. novembar 2017. | 13:25 | Politika

Racionalizacija i budžet izazvali polemiku odbornika

Devetomesečni izveštaj o ostvarenju budžeta Grada, kao i Odluka o maksimalnom broju zaposlenih na neodređeno vreme u sistemu lokalne samouprave, izazvali su najveću pažnju odbornika na 12. redovnom zasedanju Skupštine grada.

Sa 41 glasom za, 6 protiv i jednim uzdržanim, odbornici su većinom glasova doneli Odluku o maksimalnom broju zaposlenih na neodređeno vreme, koja predviđa otpuštanje ukupno 215 radnika iz sistema lokalne samouprave. Za gradonačelnika tema jeste bolna, ali će se sprovesti na ispravan i ljudski način. Najveći teret će, kako je kazao, podneti Gradska uprava, u kojoj će se ukinuti blizu 50 radnih mesta.

I za opoziciju, smanjenje broja zaposlenih bolna je tema, međutim, za odluku nisu glasali, jer izražavaju sumnju da će biti sprovedena, kako su rekli -  suštinski.

Gotovo dvočasovnu raspravu izazvao je i Izveštaj o ostvarenju budžeta. Dok je vladajuća koalicija zadovoljna punjenjem gradske kase, naglašavajući da kapitalni projekti poput izgradnje zgrade Narodnog pozorišta ne stoje, već teku, opozicioni Pokret za građansku Suboticu, nezadovoljan je ostvarenjem budžeta, priznajući da je jedino povećan prihod po osnovu poreza na zarade.

Osim racionalizacije i izveštaja o ostvarenju budžeta, te drugog rebalansa budžeta za 2017. godinu, odbornici su danas odlučivali i o planovima generalne regulacije za pojedine delove grada, kao i o razrešenji i imenovanju članova nekoliko osnovnih i srednjih škola u Subotici.

Ostale vesti iz ove kategorije