RADIO TELEVIZIJA SUBOTICA

RADIO TELEVIZIJA
SUBOTICA

Turizam

Preko 2000 Deda Mrazeva trčalo na Paliću

Bojan Nikolić | 10. decembar 2017. | 14:25 | Turizam

Preko 2000 Deda Mrazeva trčalo na Paliću

Tradicionalna turistička manifestacija koja je otvorila zimsku turističku sezonu na Paliću „Trka Deda Mrazeva“, 19. po redu, održana je juče.

Obala jezera Palić,  bila je u znaku prepoznatljivih crveno-belih kostima i kapa u kojima su učesnici po kružnoj stazi trčali i šetali. Prazničnu atmosferu upotpunio je Deda Mraz u svojim kočijama i okićena jelka na Velikoj terasi, što su brojni mališani iskoristili za slikanje.

„Možemo reći sa zadovoljstvom da smo sa ovom manifestacijom napunili punoletstvo i sada čekamo jubilarnu 20. trku koja će biti naredne godine na radost mališana i svih roditelja ne samo da promovišemo zdrav život i da se družimo, već jednostavno mislim da porodice trebaju da u ovim burnim vremenima provedu jedan dan na Paliću, da prošetaju zajedno i da uveličaju ovaj dan.“ izjavila je Timea Horvat, zamenica gradonačelnika

Na ovogodišnjoj trci, učestvovalo je više od 2000 ljudi sa obeležjima najpoznatijeg deke na svetu. U dugoj koloni bilo je svih generacija, koji su stazu u dužini od jednog kilometra prelazili po izboru, u trku ili hodanjem. Na kraju trke svi učesnici dobili su medalje kao uspomenu na učešće na manifestaciji, koja predstavlja  početak zimske turističke sezone na obali jezera Palić.

„Ova manifestacija je izuzetno značajna za Palić jer sa njom otvaramo zimsku turističku sezonu i ona je jedna od manifestacija koja privlači veliki broj posetilaca. U ime Park Palića i moje lično ime zahvaljujem se svim ljudima koji su odlučili da ovo nedeljno prepodne provedu na obali jezera Palić i da ovakvo započnu proslavu novogodišnjih praznika.“ rekla je Radmila Šakić, Park Palić

Pored tradicionalne trke, na Velikoj terasi upriličena je dečija radionica, izložba dečijih radova na temu novogodišnjih i božićnih praznika a organizovana je i dečja predstava na oba jezika. Organizatori manifestacije su Ultramaratonski klub Paligo Palus, Mesna zajednica Palić i preduzeće Park Palić.

 

Ostale vesti iz ove kategorije